Skoter.se
 
Navigera dig fram här   Fredagen den 16:e april 2021
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen  
  Nyhetsarkiv  
  Racing  
  Prenumeration  
  Tidigare tester  
  Videoteket  
  Till Salu  
  Auktion  
  Privata annonser  
  Forum - Skoter  
  Årets skoter  
  Medlem  
  Skoterkortet  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15198  
  Antal nyheter: 5623  
  Meddelanden: 68506  
  Sidvisningar:  
  Idag: 487 st  
  Igår: 28095 st  
  Denna månad:
161642 st
 
  Föreg. månad:
314839 st
 
  Totalt: 76638784 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. scom851
2. FrankJScott
3. edmark
4. nn69
5. Jonesy
6. Maxi
7. sunnne
8. willamqjw
9. ylq
10. Erika05
 
 
Här är du: Nyhetsarkiv > HUR TAR JAG BÄST HAND OM MIN VARIATORREM
 

HUR TAR JAG BÄST HAND OM MIN VARIATORREM

I takt med att snöskotrarnas motorer har blivit starkare och starkare har variatorernas, liksom variatorremmarnas, utveckling gått hand i hand. Man kan inte göra det ena om man inte följer upp med det andra, vilket i detta fall gäller variatorremmen (hädanefter i denna artikel kallad v-rem).

Detta betyder dock inte att v-remmarna inte kräver omvårdnad och omtanke. Tvärtom så kan man med fog säga att v-remmen kräver mera omtanke ju starkare motor den aktuella snöskotern har, oavsett om man har en utvecklad och anpassad v-rem för den aktuella skotermodellen.

Dessvärre så har ju även priserna på v-remmarna till de motorstarkare skotrarna dragit iväg till en nivå som gör plånboken åtskilligt lättare eller bankkontot avsevärt tunnare eftersom en ”värstingrem” kan dra iväg en bra bit över 2 000 kr!!
Som kuriosa kan jag nämna att när jag 1968 behövde en ny variatorrem till min Ockelbo 300 kunde jag köpa en Trelleborg variatorrem nästan varsomhelst för under 100-lappen och om jag inte höll full gas längre än 100 m så kunde remmen säkert hålla 50-75 mil.
Med tanke på de ovan nämnda faktorerna kan det därför vara väl använd tid att ägna den nya (och dyra) variatorremmen några extra minuter som garanterat är mycket välbetald tid. Notera att detta även gäller din nyss levererade nya skoter eftersom serviceverkstan knappast har lagt ner den extra tid som krävs för just detta.

Men vad är då orsaken till detta kanske någon, eller säkert många, undrar? En ny variatorrem skall väl inte behöva servas, den är väl bara att kränga på och ge full gas?

Riktigt så lätt är det inte. Läs hela Bosses artikel i nummer 1-2021.

Missa inte alla nyheter och tester.

Prenumerera
Prenumerera och spara 171 kr och slipp söka tidningen i slutsålda butiker!

Lösnummer
Köp ett lösnummer hitta närmaste köpställe här!

Digitaltidning
För dig som gillar att läsa ditt nummer i telefonen eller surfplattan med våra mervärden» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän
 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se