Skoter.se
 
Navigera dig fram här   Söndagen den 5:e april 2020
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen  
  Nyhetsarkiv  
  Racing  
  Prenumeration  
  Tidigare tester  
  Videoteket  
  Till Salu  
  Auktion  
  Privata annonser  
  Forum - Skoter  
  Årets skoter  
  Medlem  
  Skoterkortet  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 14847  
  Antal nyheter: 5541  
  Meddelanden: 68505  
  Sidvisningar:  
  Idag: 7150 st  
  Igår: 6867 st  
  Denna månad:
37283 st
 
  Föreg. månad:
214183 st
 
  Totalt: 73376364 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. Ullamepudian
2. Sitbla
3. owens
4. teemeng01
5. TravisKTyson
6. nanyangddmotor
7. poecurrencyigvault
8. Mollitiaotam
9. RemeMoon
10. dvhjdhvjdbj
 
 
Här är du: Nyhetsarkiv > Färsk undersökning bland skoteråkare visar ökat säkerhetstänk
 

Färsk undersökning bland skoteråkare visar ökat säkerhetstänk

Svedea gör oberoende undersökningar varje år hos sina medlemmar som har en snöskoter försäkrad hos dem. Denna undersökning ser vi på Tidningen Snöskoter som väldigt positiva och tillförlitliga då de endast vänder sig till skoterägare och att enkäten inte kan besvaras av någon annan. Dessutom besvaras enkäten av runt 6000 personer vilket är unikt och gör tillförlitligheten ännu bättre i utfallet. Läs mer nedan om utfallet och vilken analys som Fredrik på Svedea gör.

Annons:


Fler skoteråkare föredrar att åka i grupp framför att köra ensamma och färre lånar ut sin skoter. I båda fallen minskas risken för skador. Det är två tydliga trender som framträder i Svedeas årliga kundundersökning Skoterkollen som nu genomförts för åttonde gången.Skoterkollen genomfördes som en webbenkät bland Svedeas skoterkunder i januari 2020 och fick nästan 6 000 svar. Jämfört med undersökningen 2019 är den största förändringen att de som aldrig kör skoter ensam har ökat med hela 35 %. Positivt är också att drygt 8 % fler skoteråkare inte lånar ut sin skoter. Olycksrisken ökar om ovana förare hamnar bakom styret.
– Det här ser vi som väldigt positivt. När man är fler som kör tillsammans kan man hjälpa varandra om till exempel någon kör på en stubbe, får slut på bensin eller råkar ut för en lavin. Det är också mindre risk för olyckor om man inte lånar ut sin skoter, säger Fredrik Lilliehöök, produktchef snöskoterförsäkring på Svedea.

Andra säkerhetsrelaterade frågor som ställts i Skoterkollen rör hur man som skoteråkare förhåller sig till körning på is. På frågan "brukar du köra på is" är det 9 % färre som svarar "ja, ofta" jämfört med undersökningen 2019. Att respekten för vattendrag under vintern har ökat visar även svaren på frågan vad man anser som de största riskerna med skoteråkning. De som anger "dåliga isar" har ökat med 10 %.

– På många ställen i landet har man varnat om isar hela vintern, främst i fjällen. Dels för att kraftiga snötäcken har lagt sig på is som inte bär och dels för att det varit kraftiga väderomslag. Det här vittnar om att skoteråkarna tar till sig varningar och anpassar sin körning efter vädret. Sammantaget tycker vi oss se en förändring vad gäller säkerhetstänket, vilket vi tycker är väldigt positivt, säger Fredrik Lilliehöök.

_____

R)Få tidningen direkt hem i brevlådan:

PRENUMERERA!

Köp lösnummer i kiosk:
KÖPSTÄLLEN FINNS HÄR!

Digitaltidning
För dig som gillar att läsa din tidning i telefonen eller surfplattan med våra mervärden

Följs oss på Youtube:
Tidningen Snöskoter

Följ oss på Facebook: @tidningensnoskoter
Följ oss på Instagram: tidningen_snoskoter

» Tillbaka till Nyhetsarkivet   » Tipsa en vän
 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se