Navigera dig fram här   Fredagen den 29:e september 2023
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen  
  Nyhetsarkiv  
  Racing  
  Prenumeration  
  Tidigare tester  
  Videoteket  
  Till Salu  
  Auktion  
  Privata annonser  
  Forum - Skoter  
  Årets skoter  
  Medlem  
  Skoterkortet  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15275  
  Antal nyheter: 5793  
  Meddelanden: 68506  
  Sidvisningar:  
  Idag: 2414 st  
  Igår: 5226 st  
  Denna månad:
188027 st
 
  Föreg. månad:
218386 st
 
  Totalt: 83106802 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. sunnne
2. FrankJScott
3. TheOne
4. Swarte
5. Herbert
6. allimac32
7. Alpinemadness
8. Hajen54
9. abbe63
10. Matte202
 
 
Här är du: I tidningen: 2023, nr 3 > Artikel: Harr vann på fredagen i Elk River
 

Harr vann på fredagen i Elk RiverTvå stora förändringar gällde inför omgång 11. Först skulle Pro-klassen tävla i ett Triple Crown-format. I stället för de traditionella två heaten och ett finalformat skulle den främsta klassen ha tre, åtta minuters (plus två varv) finaler. Var och en skulle registrera totala poäng och den som fick flest poäng genom de tre omgångarna skulle kallas nattens totala vinnare.
Den andra märkbara förändringen var körningen av racet i omvänt varv. Allt för att ge osäkerhet till de som kört mycket på ERX.
Tre finaler. Tjugofyra minuters race. Allt som allt viktiga mästerskapspoäng. Det skulle krävas en hel del styrka för att en förare skulle klara av totalen på fredagskvällen. Emil Harr hade just det.
Adam Peterson tog tidigt ledningen, men Harr var med och precis som han har gjort de senaste helgerna fortsatte Harr att mata på. Harr kom ut som sexa i starten tog ledningen från Francis Pelletier på varv åtta och såg aldrig tillbaka. Pelletier blev tvåa, med Daniel Benham som trea.
I den andra ronden var det Aki Pihlaja som tog starten och den övertygande segern. Regerande Pro-mästaren Elias Ishoel tog andraplatsen med Pelletier som trea. Harr startade återigen som åttonde, men flyttade upp till en fjärde plats.
I kvällens sista lopp startade Adam Peterson än en gång bra. Två varv senare var det återigen Harr som tog täten. Genom tre finaler tappade Harr aldrig sin styrka eller sin stil när han tog sin andra seger för kvällen och plockade klassledande 39 poäng.
– Det var en bra dag och jag hade bra finaler hela dagen, sa Harr. Jag är supernöjd med vår förstaplats och jag behövde verkligen det här.
Pelletier var konsekvent hela kvällen och han och Harr var de enda två förarna som slutade bland de tre bästa i alla tre loppen. Hans andra- och tredjeplats, parat med en femteplats i det tredje loppet, gav honom en total andraplacering.
Tack vare sin rond två-seger skulle Pihlaja gå 6-1-6 för tredje plats totalt.

 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se