Navigera dig fram här   Tisdagen den 21:e mars 2023
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen  
  Nyhetsarkiv  
  Racing  
  Prenumeration  
  Tidigare tester  
  Videoteket  
  Till Salu  
  Auktion  
  Privata annonser  
  Forum - Skoter  
  Årets skoter  
  Medlem  
  Skoterkortet  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15271  
  Antal nyheter: 5753  
  Meddelanden: 68506  
  Sidvisningar:  
  Idag: 3733 st  
  Igår: 5281 st  
  Denna månad:
203956 st
 
  Föreg. månad:
272068 st
 
  Totalt: 81907919 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. Herbert
2. allimac32
3. Alpinemadness
4. Hajen54
5. sunnne
6. FrankJScott
7. abbe63
8. Matte202
9. Liddo
10. Hajen67
 
 
Här är du: I tidningen: 2023, nr 2 > Artikel: 45 ÅR MED TIDNINGEN SNÖSKOTER
 

45 ÅR MED TIDNINGEN SNÖSKOTER

Man glömmer så lätt. Främst upptäcker man det när man tillsammans med likasinnade börjar minnas tillbaka om vad man varit med om genom årens lopp. Det gäller att kunna knyta ihop saker och ting som hänt med de starkaste minnesbilder man själv har. Lite som han som vann högsta vinsten i TV-programmet Postkodmiljonären. Han hade tränat sitt minne med att skapa minneskartor där han knyter ihop vissa händelser med egna minnen och med hjälp av detta kommer ihåg saker med ett mycket brett perspektiv.

Så är det också när man tar sig tillfälle att titta tillbaka i våra tidningar som vi producerat i 45 år. När man själv varit med om att producerade tidningarna under nästan hela den tidsepoken känns det spännande att bläddra tillbaka och minnas.
Det talas många gånger om kultur. Detta att se tillbaka på vad vi skrivit om och se utvecklingen år från år är faktiskt en del i vår kultur. Tidningsinnehållet speglar hur vi tillbringat vår fritid tillsammans med skotrar. Det speglar vår ekonomiska status, hur vi prioriterad skoter och skoterliv bland alla vardagliga göromål. Det speglar hur den tekniska utvecklingen skett i samhället och vi kan se hur de som gillar snöskoter tillsammans med den allmänna samhällsutvecklingen anpassats till varandra för att ge utrymme att acceptera varandras fritid och arbete.
Vi ser t ex att i Sovjet fick man stå i kö i tre år för att få köpa en snöskoter. Vi minns att vi startade upp skoterägarnas årsomröstning om vad de tyckte var den bästa skotern det året. Vi sysselsatte oss med att lösa korsord som vi hade med under ett antal år och tecknade serie roade oss också. Du får här ett antal urklipp från äldre tidningar, låt ögonen falla på bildcollagen och hoppas att du trivs med att komma ihåg, ”ja, just så var det då”. Minns och njut av associationsbilderna!

 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se