Navigera dig fram här   Måndagen den 8:e mars 2021
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen  
  Nyhetsarkiv  
  Racing  
  Prenumeration  
  Tidigare tester  
  Videoteket  
  Till Salu  
  Auktion  
  Privata annonser  
  Forum - Skoter  
  Årets skoter  
  Medlem  
  Skoterkortet  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15190  
  Antal nyheter: 5602  
  Meddelanden: 68506  
  Sidvisningar:  
  Idag: 4666 st  
  Igår: 6697 st  
  Denna månad:
64713 st
 
  Föreg. månad:
332283 st
 
  Totalt: 76227016 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. FrankJScott
2. scom851
3. nn69
4. Jonesy
5. Maxi
6. sunnne
7. willamqjw
8. ylq
9. Erika05
10. CSCCCA
 
 
Här är du: I tidningen: 2021, nr 2 > Artikel: FÖRETAGET Blingfactory
 

FÖRETAGET Blingfactory

När Sami Tarvainen startade en grupp på ett internetforum där man kunde snacka om och ställa frågor om snöskoter, så visste han inte då hur stort det skulle bli. Från början var idén med gruppen att visa upp passionen och intresset av att kunna bygga om sin snöskoter. Att visa upp för andra vad och hur han gjort.
Allt eftersom skoterprojekten tog form började intresset av att bygga om snöskotrar öka hos andra i forumet. Det visade sig snart att fler skoterentusiaster var intresserade av samma saker och ville få tag på de delar som Sami tillverkat till sina projekt. En efterfrågan som skulle ändra Ka-Mu Oy´s framtid.

Starten
För att ta detta lite från början så när Sami började med sina skoterprojekt tillverkade han delarna på företaget Ka-Mu Oy där han arbetade. Ett företag som i grunden tillverkar allt från 3D delar till att fräsa ut olika delar som underleverantör till företag runt om i världen. På företaget tillåter man de anställda att använda företagets utrustning för att på sin fritid utveckla sig själva. Sami´s projekt var ett sätt att utveckla sig i teknologin som företaget arbetar med, samtidigt som han kunde tillverka delarna precis som han ville ha dem på sin snöskoter.
- Våra anställda har en massa idéer i huvudet om allt från små till stora produkter som de får möjlighet att tillverka, säger Juha Jarvi, CEO på Ka-Mu Oy och Blingfactory.

2009 var ett tufft år för Ka-Mu Oy och dåvarande CEO, Tapio Aijanen var tvingad att säga upp personal. Under denna period frågade Sami om han och ett par kompisar fick låna utrustningen och lokalen och betala för det de använde för att tillverka Billet delar, som de såg att det var en stor efterfrågan på. Under våren 2010 visade sig satsningen ge frukt och man startade då företaget Blingfactory med hemsidan Blingfactory.fi för att sälja dessa delar.

Mekanisk shop 4.0
Blingfactory är Europas största tillverkade av Billet delar för snöskoter och andra motorsporter. Delarna är utvecklade i fabriken och är alltifrån frästa ur hård och tålig aluminium till ihop svetsade produkter, eller egentligen delar tillverkade i det material som löser behovet av produkten.
Med dagens utveckling där man vill byta delar på sin snöskoter för att alltifrån ändra utseende, få tåligare delar, till att man även kan karva av några extra kilon gör att man gärna köper 3:e parts delar och monterar dem på sin maskin. Just konstruktionen på snöskotrarna gör att det finns många delar som vi kan göra till en snöskoter som tilltalar entusiasten, säger Jarvi.

Missa inte alla nyheter och tester.

Prenumerera
Prenumerera och spara 171 kr och slipp söka tidningen i slutsålda butiker!

Lösnummer
Köp ett lösnummer hitta närmaste köpställe här!

Digitaltidning
För dig som gillar att läsa ditt nummer i telefonen eller surfplattan med våra mervärden


 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddvägen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.skoter.se